Juniorjagers

Juniorjagers gezocht!

‘Vergrijzing’, het woord dat tegenwoordig meer en meer verschijnt, in de krant, op ’t internet en het journaal.

Met deze vergrijzing wordt echter niet gedoeld op de vele grauwe ganzen, die de velden van ons land tegenwoordig hier en daar behoorlijk ‘grijs’ kleuren.. Uiteraard denken wij, jagerszijnde, dat we dankzij de vele lichaamsbeweging in ’t veld,  de dans ontspringen, maar de haarkleur van steeds meer collegajagers lijkt deze gedachte niet te bevestigen.

Dus wordt het tijd om ’t tij te keren. Althans, te vertragen! Verjonging in het veld, de vele kennis overgeven, samenwerken, zwaardere bezigheden uit handen geven en wellicht veel gezelligheid.

De Nederlandse jager veranderd steeds meer van ‘benuttende’ jager naar  ‘beherende’ jager. De nieuwe natuurwet, die vanaf 2017 is aangenomen, zal dit bevestigen.  Naast het werkelijke veldwerk komen er nog meer factoren op ons af;     meer papierwerk, telgegevens van ’t wild, beheersplannen, biotoopverbetering, veel werk voor WBE’s en daarnaast de sociale media. Ook een belangrijk aspect is dat het nuttigen van biologische artikelen, steeds meer in trek raakt. En al zo vaak gezegd, weidelijk geschoten wild is biologisch, dus er komt meer vraag naar wild!

Kort gezegd, werk aan de winkel! Mooi werk, waarin de liefde voor de natuur, ’t veld en de passie voor de jacht centraal staat! En wat is er nou mooier om dit samen met enthousiaste jonge jagers of jacht-geïnteresseerden aan te kunnen pakken.

Samen rietschermen maken, hoogzitten maken, wild tellen, biotopen verbeteren en broedgelegenheid creëren en als kers op de taart, samen op jacht en na de jacht dit alles op positieve wijze laten zien op de sociale media!

Dus, ben of ken jij, een (geslaagde) jachtcursist, of wil je eerst een kijkje in het veldleven nemen, voordat je met de cursus start? Kom je uit de regio Súd west Fryslân?
Wees dan zo vrij om het contactformulier in te vullen!

WBE De Marren

Geïnteresseerd?

Neem dan hier contact op.